Alhainen testosteroni vaje & puute

Alhainen testosteroni vaje & puute – Parillasadalla tuhannella suomalaisella miehellä on arvioitu olevan niin alhainen testosteronitaso, että se johtaa huonompaan elämänlaatuun vähentyneen seksuaalisen halun, väsymyksen, univaikeuksien, painonnousun, masennuksen tai muiden mielialaongelmien vuoksi. Tätä kutsutaan testosteronin puutteeksi.

TM

stars

“Kokeile T-Maxia ja saa miehekkyytesi takaisin!”

Tilaa täältä! | 50% alennus

Ethän unohda tarjousta?

Juuri nyt puoleen hintaan!

Nyt puoleen hintaan 14,95€ neljän viikon ajan

 • Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan
 • Parantaa lihasmassan kehitystä
 • Lisää halukkuutta
 • Vapauttaa elimistössä sidottuna olevaa testosteronia
 • Reseptivapaa
 • Jatkuvat toimitukset suoraan kotiin
 • Ei sitoutumis – tai ilmoitusaikaa
 • 14 päivän palautusoikeus

Mikä on testosteroni vaje / puute?

Testosteroni on hormoni, jolla on suuri vaikutus miehen kehoon koko elämän ajan. Hormoniin liittyy usein seksuaalinen halu, erektion toimivuus ja kyky ylläpitää lihasmassaa ja luuston voimaa. Lisäksi testosteronilla on myös muita tärkeitä toimintoja, kuten veren hapetukseen vaikuttaminen, kehon rasvan jakautuminen sekä energian ja mielialan ylläpitäminen. Näin on helppo ymmärtää, että riittävä testosteronitaso on tärkeää miehen hyvinvoinnille.

testosteroni vaje ja puute

Mikä on normaali testosteronitaso?

Normaaliksi testosteronitasoksi luokiteltava testosteronin määrä vaihtelee yllättävän paljon. Yleensä sanotaan, että kaikki 300 – 1000 nanogrammaa desilitraa kohden lasketaan normaalitasoksi. Alle 300 voidaan luokitella testosteroni vaje, mutta se ei tarkoita, että sinua hoidetaan automaattisesti.

Yli 1000 nanogrammaa desilitraa kohden ei myöskään luokitella terveydelle vaaralliseksi. Itse asiassa erittäin korkeiden testostenonitasojen haittavaikutuksista on hyvin vähän todisteita. Yleisimmät sivuvaikutukset ovat ennenaikainen hiustenlähtö tai akne. Lisäravinteita on saatavilla tabletteina ja kapseleina. Näistä ja suosituin on ehdottomasti T-Max.

Alhainen testosteroni

Testosteronin tuotanto vähenee iän myötä ja joskus niin paljon, että se vaikuttaa kehon eri toimintoihin ja aiheuttaa oireita. Vähentyminen voi tapahtua täysin spontaanisti tai johtua jostakin sairaudesta, joka vaikuttaa kivesten hormonituotantoon. Testosteroni vaje on myös yleisempää ihmisillä, joilla on tiettyjä sairauksia, kuten tyypin 2 diabetes.

Testosteronin puutteen havaitsematta ja hoitamatta jättäminen voi johtaa ikäviin seurauksiin. On tutkimuksia, jotka osoittavat, että matala testosteroni voi pitkällä aikavälillä johtaa lyhentyneeseen elinikään.

testosteroni vaje

Yleisimmät oireet miehelle, jolla on alhainen testosteroni

Aikuisen miehen yleisimmät ja spesifisimmät testosteroni puute oireet ovat aamuerektion menetys ja vähentynyt seksuaalinen halu, kun taas oireiden luettelo on suuri ja ne liittyvät usein heikentyneeseen elämänlaatuun. Esimerkkejä testosteroni puute oireista:

 • Aamuerektion puute
 • Vähentynyt sukupuolivietti
 • Vaikeaa huomata treenin vaikutuksia
 • Painonnousu
 • Vähentynyt hyvän olon tunne
 • Huono muisti
 • Vaikea keskittyä
 • Masentavat ajatukset ja ärsytys
 • Väsymys
 • Vähentynyt lihasmassa
 • Vatsanseudun liikalihavuus
 • Univaikeudet

Testosteronin positiiviset vaikutukset

Kuten sanottu, testosteronilla on useita positiivisia vaikutuksia kehoosi ja psyykkeeseesi. Tässä muutama niistä:

 • Alempi ruumiin rasvaprosentti, lisääntynyt lihasmassa ja suurempi luun tiheys: Lähde: Wikipedia
 • Lisääntynyt seksuaalinen halu, voimakkaampi erektio ja vahvempi seksuaalinen halu
 • Suurempi vastustuskyky tietyille sairauksille, erityisesti Alzheimerin taudille ja sydän- ja verisuonitaudeille
 • Pienempi masennuksen riski

testosteroni

Mitä voit tehdä itse lisätäksesi testosteronia?

Kuten sanottu, testosteronilla on välittömiä positiivisia vaikutuksia kehoosi ja psyykkeeseesi. Esimerkiksi: lisääntynyt testosteroni vaikuttaa sukupuoliviettiin, lihasten kasvuun ja itsetuntoosi. Olisi siis hieman epätavanomaista jos et haluaisi lisää testosteronia. Mutta steroidit taas ovat tietysti haitallisia, me kaikki tiedämme sen ja niitä ei tule käyttää. Voit kokeilla T Max-lisäravinteita nyt sivustomme kautta puoleen hintaan. Tartu tarjoukseen täältä.

1: Treenaa hyvin ja testo boost

Liikunta ja testo boost on mahtavaa ja se auttaa kirjaimellisesti kaikkeen liikalihavuudesta ja huonoista veriarvoista ahdistukseen ja levottomuuteen asti. Jos et ole todella tyytyväinen tilanteeseesi, kannattaa kokeilla liikunnan vaikutusta.

Nopein tapa lisätä testosteronia luonnollisesti on tehdä voimaharjoittelua ja erityisesti saada isommat lihakset. Kyykyt ja penkkipunnerrus ovat täydellisiä harjoituksia, jos haluat lisätä testosteroniasi nopeasti.

2: Mene ulos aurinkoon!

Jos istut tietokoneen äärellä koko päivän, on melko todennäköistä, että testosteronitasosi ovat paljon alhaisemmat kuin niiden pitäisi olla. Auringonvalo antaa meille D-vitamiinia, ja D-vitamiini auttaa lisäämään testosteronia luonnollisesti. Joten mene ulos aurinkoon tai osta ainakin purkki D-vitamiinilisää!

3: Vähennä stressiä

Koska stressihormoni kortisoli vähentää testosteronin tuotantoa, stressi vaikuttaa testosteroniin hyvin paljon. Jos haluat lisätä testosteroniasi ja samalla parantaa yleistä terveyttäsi, suosittelemme että alat käsittelemään stressiäsi.

Jos sinusta tuntuu, että tarvitset apua stressin kanssa, suosittelemme, että aloitat stressin vähentämistä koskevan oppaan ja toisen oppaan, mikä kertoo stressin ehkäisemisestä.

4: Syö terveellisiä rasvoja

Hyödylliset rasvat auttavat paitsi saamaan hyvän kylläisyyden tunteen, myös lisäävät testosteronin tuotantoa luonnollisesti. Esimerkkejä terveellisistä rasvoista löytyy avokadoista, pähkinöistä ja kanasta.

5: Syö sinkkiä, fenugreekiä ja E-vitamiinia

Testosteronin tuotanto riippuu paljon sinkistä, ja laboratoriohiirillä tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että lisääntynyt E-vitamiinin saanti johtaa korkeampiin testosteronitasoihin.

Fenugreek eli Sarviapila on ainesosa suosituissa lisäravinteissa, kuten T-Maxissa. Sarviapila on itse yrtti, jota on käytetty tuhansia vuosia miesten nautintoa lisäävänä aineena sekä parantamaan palovammoja ja haavoja. Viime aikoina on aloitettu intensiivinen tutkimus tästä mielenkiintoisesta yrtistä.

6. Testosteroni lisäravinne, kuten T-Max

Useita suun kautta otettavia testosteroni lisäravinne, kuten T-max, markkinoidaan testosteronitasojen nostamiseen, energian lisäämiseen ja hypogonadismiin liittyvien oireiden parantamiseksi. Nämä yrttiuutteet löytyvät usein yhdessä yllä mainitussa lisäravinteessa ja sisältävät yhdisteitä, kuten Tribulus terrestris, Tinospora cordifolia ja icariin. T Max viittaa sivuillaan lukuisiin tutkimuksiin tuotteen toimivuudesta.

Testosteroni puute hoito puhtaalla testosteronilla

Diagnosoidun testosteroni puute hoito tapahtuu yleensä ns. Hormonikorvaushoidolla mikä tarkoittaa sitä, että keholle annetaan testosteronia palatakseen normaalille tasolle. Se voi olla joko transdermaalinen hoito joka aamu hormonigeelillä tai injektiohoito lihakseen noin 12 viikon välein. Kannattaa muistaa, että puhtaan testosteronin käyttöön liittyy usein riskejä!

Transdermaalista geeliä (vaikuttaa ihon läpi) levitetään joka aamu käsivarsiin, vatsaan, hartioihin tai reisiin. Transdermaalisen hoidon etuna on, että se mukailee luonnollista vuorokausivaihtelua (korkeampi aamulla ja alempi illalla). Geelihoidon toinen etu on, että se on helppo lopettaa, jos havaitset haittavaikutuksia, koska aine on poissa kehosta seuraavana päivänä.

Injektiohoitoa hoitaa yleensä sairaanhoitaja terveyskeskuksessa ja sitä pistetään 10-14 viikon välein.

Alhainen testosteroni

Yhteenveto testosteroni vaje / puute

Alhainen testosteroni on erittäin tärkeä hormoni, joka vaikuttaa enemmän tai vähemmän kaikkeen elämässäsi. Iän myötä testosteronitasosi laskee, mutta voit torjua tätä voimaharjoittelulla, harrastamalla seksiä ja varmistamalla, että syöt oikein.